Bilgisayar korsanlarinin, 72 ülke, sirket ve uluslararasi kurumun veri tabanina girdigi belirtildi. Uzmanlar, bu genis çapli sanal saldirilarin ardinda Çin’in oldugunu savunuyor Bilgisayar güvenligi sirketi McAfee, tarihin bilinen en büyük seri siber saldirisinda korsanlarin, aralarinda Amerika Birlesik Devletleri, Birlesmis Milletler ve Uluslararasi Olimpiyat Komitesi’nin de bulundugu 70’den fazla ülke, örgüt ve sirketin veri tabanlarina sizdigini açikladi.
McAfee, siber saldirilarin araliklarla bes yildir devam etmekte oldugunu ve hedef alinan kurumlarin 49’unun Amerika Birlesik Devletleri’nde bulundugunu belirtti. McAfee’ye göre, bu ülke ve kurumlarin bilgisayarlarina sizan kisiler askeri sistemler ve uydu iletisimi gibi hassas verilerin pesinde. Sirket bu saldirilarin ardinda bir "devletin" bulunduguna inandigini açikladi ancak isim vermedi.
Washington Post gazetesine konusan uzmanlar ise siber saldirilarinin kaynaginin Çin gibi göründügünü söyledi. Ancak McAfee bunu dogrulamadi. Korsanlarin hedefleri arasinda ABD, Tayvan, Hindistan, Güney Kore, Vietnam ve Kanada’nin yani sira, Güneydogu Asya Ülkeleri Örgütü ASEAN, DÜnya Dopingle Mücadele Örgütü ve bir dizi savunma ve yüksek teknoloji sirketi de bulunuyor.
McAfee’nin yayimladigi 14 sayfalik rapora göre korsanlar 2008’de Cenevre’deki Birlesmis Milletler Merkezi’nin bilgisayarlarina sizip, iki yil boyunca buradaki verileri taramislar.