1. Antivirüs, antispy, antiphising, antispam, Uygulama kontrolü, Sandbox (güvenli ortam) ve güvenlik duvari içeren kapsamli güvenlik teknolojilerini kullanin. Önemli verilerinizi yedekleyip saklayin.
2. Sadece lisansli yazilim yükleyin. Korsan yazilimin sadece telif hakkini çignemekle sinirli kalmayip, ülkenin vergi kaybina da neden olacagini unutmayin.
3. Kullanacaginiz lisansli yazilimin büyük yatirim, sürekli arastirma ve gelistirme çalismalariyla ortaya çiktigi bir gerçek. Ücretsiz yazilimlarin bu konulari ihmal ettigini aklinizdan çikarmayin.
4. Yasal yazilim, düzenli bir sekilde güncellesiyor. Bilgisayarinizda kullandiginiz yazilim güncellestirmelerinden sizi haberdar ettiginde yeni bilgileri hemen yükleyin.
5. Güvenliginizi göz önünde bulundurup, kullandiginiz yazilimi gözden geçirin ve bilgisayarinizi zararli yazilimlara karsi düzenli olarak tarayin.
6. Ag tehditleri ve yeni türde dolandiriciliklara karsi gerçege uygun haberleri dikkate alin. Bu haberlerin Hoax (Sahte içerikli) olmadigini anlamak için uzmanlardan yardim isteyin.
7. Internet üzerinde oyun oynarken sezgilerinizi kullanin. MSN, Facebook gibi sosyal aglar ve sohbet ortamlarinda kredi karti, sifre gibi kisisel bilgileri asla paylasmayin. Karisik sifreler kullanin ve sifrenizi sik sik – en az ayda bir kere – degistirmeyi de ihmal etmeyin.
8. Ag saldirilarinin çogunun ‘insan faktörü’nden yararlanarak, sadece merakinizi çekerek basarili oldugunu unutmayin. Indirip çalistirdiginiz tüm dosyalar, tanidiginiz kisilerden gelse bile baglantilarina dikkat edin.
9. Tüm hesaplariniz için tek bir sifre yerine, her hesap için ayri ayri sifre olusturun. Aksi takdirde özel bilginize sizan korsanin çözecegi sifreyle, bütün hesaplarinizi kolayca ele geçirecegini unutmayin. Önemli verilerinizin kopyalarinin yedeklerini saklayin.
10. Internette dolasan her bilginin baskalari tarafindan okunabilecegini asla unutmayin. Çok gizli bilgiler içeren e-postalar yollayacaksaniz, içerigin baskalari tarafindan okunmasini engelleyen yazilim ve sertifikalar kullanin.